Известие

Collapse
No announcement yet.

Заден спирачен апарат !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заден спирачен апарат !

Колеги от известно време ми подсвирва задно ляво колело и като натисна спирачка спира после като си давам газ пак почва ! И така след 15 км. останових че задния диск е по-топъл от предния , а другия е студен , което ме води на мисълта че явно задържа буталцето ! Та какви са ми вариантите смазване ,раздвижване, смяна ли знам ли ?
    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Свали го и навий буталото до край за да се раздвижи, виж ръчната и дали има феродо, а най- вероятно са ти блокирали водачите
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 23:40.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Любе,имах същия проблем,проблема е че се събира боклук там където лежат наклаттките в спирачните апарати,след почистване с фина пиличка на леглата,нещата се оправиха!
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140hp/after remap 190hp/ Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp/after remap 140hp/!!!/Suzuki750 Gsx-R 150+hp.

Comment

Така е чистене и раздвижване му е майката, в краен случай нов апарат, може да смениш и една спирачна течност покрай тази операция
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

И аз имах същия проблем и и при мен се оказаха блокирали накладки в супорта. Свали ги, почисти хубаво и ги слагай или ги смени ако са се опекли. Съмнява ме да е блокирал апарата.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Имам една тема за смяна на задните накладки със снимки, как става .
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Имам една тема за смяна на задните накладки със снимки, как става .
              Дам видях темата ще ми е от помощ , за сега карам Аудито и мисля като остане време направо да сменя и накладките на Алфита май така най-добре !
              Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Преди да правиш каквото и да е, първо огледай жилата на ръчната спирачка - имах подобен проблем и се оказа извадило се от скобичките и не добре изпънато жило на едното колело.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Working...
                X